Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu va mai publica de luni, 5 ianuarie 2009, cursul indicativ al coroanei slovace (SKK) in lista cursurilor pietei valutare, ca urmare a intrarii Slovaciei in zona euro, a anuntat banca centrala.
Slovacia va deveni, de la 1 ianuarie 2009, prima tara din fostul bloc sovietic din Europa de Est care intra in zona euro, ce va numara 16 tari cu 323 de milioane de locuitori.

Devenita membra a Uniunii Europene (UE) in 2004, Slovacia va fi a patra dintre noile statele membre ale Uniunii extinse care adopta moneda euro, dupa ce Slovenia a aderat la zona euro, in 2007, iar Cipru si Malta - de la 1 ianuarie 2008.

Slovacii vor putea scoate primele bancnote in euro din bancomate la 1 ianuarie 2009, in jurul orei 1:00 GMT. Timp de doua saptamani, platile se vor face in euro sau coroane, iar restul se va da in euro, la rata de schimb de 1 euro pentru 30,126 coroane, potrivit NewsIn.

Folosita de la dezmembrarea amiabila a fostei Cehoslovacii la 1 ianuarie 1993, coroana slovaca va fi retrasa din circulatie incepand din 16 ianuarie 2009. Preturile vor fi afisate atat in coroane, cat si in euro pana la sfarsitul anului.

Comisia Europeana se asteapta ca trecerea Slovaciei la euro sa se desfasoare fara dificultati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri