Conducerea Bancii Comerciale Romane (BCR) contesta in justitie legalitatea grevei generale anuntate de Federatia Sindicatelor Independente din BCR, a spus vicepresedintele executiv al BCR responsabil de operatiuni si IT, Oana Petrescu.
"Conducerea BCR este in continuare deschisa negocierilor si doreste solutionarea problemelor nerezolvate inca, legate de revendicarile sindicalistilor. Credem ca putem, cu putin mai multa dispoonibilitate din partea celor doua parti implicate in negocieri, sa solutionam problemele, lucru care este si in interesul clientilor bancii", a declarat Petrescu.

Ea a precizat ca banca este dispusa la o renegociere in favoarea angajatilor, in conditiile in care performantele financiare ale bancii se imbunatatesc.

In cadrul ultimei oferte prezentate de conducerea bancii sindicalistilor, BCR era dispusa sa asigure salariatilor o crestere salariala echivalenta cu 50% din inflatia pe 2008, insa sindicalistii solicita o crestere cu 3 puncte procentuale peste nivelul oferit de banca.

Petrescu a mentionat ca, pana in prezent, banca nu a primit listele cu angajatii care vor participa la greva, insa la nivelul BCR exista 6-7.000 de membri ai sindicatelor, din cei aproximativ 9.000 de salariati ai BCR.

Pana maine seara, conducerea BCR va primi listele cu angajatii ce vor intra in greva, in conditiile in care protestul este programat sa inceapa miercuri si este pe termen nelimitat, a precizat Petrescu.

Banca isi mentine planul de restructurare in urma caruia ar urma sa ramana cu 8.700 de angajati si continua programul de extindere a retelei cu 100 de unitati.

Federatia Sindicatelor Independente din BCR reuneste 40 de sindicate independente, constituite la nivel judetean.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri