Tribunalul Bucuresti a respins contestatia conducerii BCR impotriva grevei ce era anuntata sa inceapa miercuri de catre angajatii bancii, deoarece procesul a ramas fara obiect.
Exceptia a fost ridicata de reprezentantii BCR.

Tribunalul Bucuresti a admis, marti, decizia reprezentantilor BCR de a renunta la cererea de preschimbare a termenului procesului prin care contestau greva generala a sindicalistilor.

Decizia reprezentantilor BCR de a renunta la cererea de preschimbare a venit, marti, la doua ore dupa ce sindicalistii au hotarat sa nu mai porneasca greva. Potrivit legii, daca Federatia Sindicatelor Independente din BCR nu mai porneste greva, procesul intentat de BCR ramane fara obiect.

Luni, BCR a deschis la Tribunalul Bucuresti un proces impotriva Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, prin care contesta greva pe care sindicalistii voiau sa o declanseze pe 14 ianuarie. Tot luni, reprezentantii BCR au solicitat instantei sa judece contestatia mai devreme de termenul fixat pentru 15 ianuarie.

Reamintim ca salariatii BCR nu au mai pornit, miercuri, greva, dar reprezentantii sindicali continua negocierile cu conducerea bancii, solicitand clarificari referitoare la ultima oferta facuta de patronat, a declarat, citat de NewsIn, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, Ciprian Ionescu.

"Important este ca s-a facut o oferta care poate fi imbunatatita. Noi avem toata disponibilitatea pentru a ajunge la o intelegere, astfel incat sa nu afectam clientii BCR si nici banca, fiind, in fond, vorba despre relatia intre angajator si salariati", a precizat Ionescu. Salariatii BCR nu mai pornesc, miercuri, greva, dar reprezentantii sindicali continua negocierile cu conducerea bancii, solicitand clarificari referitoare la ultima oferta facuta de patronat, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, Ciprian Ionescu.

"Important este ca s-a facut o oferta care poate fi imbunatatita. Noi avem toata disponibilitatea pentru a ajunge la o intelegere, astfel incat sa nu afectam clientii BCR si nici banca, fiind, in fond, vorba despre relatia intre angajator si salariati", a precizat Ionescu.

El a adaugat ca lamuririle cerute conducerii vizeaza propunerea bancii de "remunerarea suplimentara a salariatilor, in functie de indeplinirea unor criterii de performanta" si ca ultima oferta a patronatului nu precizeaza nimic referitor la cresterea suplimentara a salariilor, cu 3%, solicitata de sindicalisti.

"In paralel am transmis oferta celor pe care ii reprezentam si decizia finala va fi luata in functie de hotararea lor. Noi am solicitat, astazi (n.r marti), conducerii BCR o noua intalnire, in care se poate stabili orice, in functie de ceea ce decid membrii de sindicat", a mai spus Ionescu.

Conducerea BCR a hotarat, luni seara, in urma unei noi intalniri cu reprezentantii sindicali, sa elaboreze si sa inainteze o oferta finala, a saptea, catre Federatia Sindicatelor Independente din BCR, in conditiile in care sindicalistii isi anuntasera intentia de a declansa miercuri greva generala, pe termen nelimitat.
Anuntul legat de protest a survenit in contextul in care contractul colectiv de munca al salariatilor din BCR a expirat la sfarsitul anului trecut. La jumatatea lunii august 2008, angajatii Bancii Comerciale Romane (BCR) s-au aflat, pentru trei zile, in greva japoneza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri