Moneda nationala a castigat circa sase bani in sedinta de astazi, ajungand sa fie cotat in jur de 4,22 lei/euro in tranzactiile de la sfarsitul dupa-amiezii, intr-o tendinta regionala de revenire a monedelor emergente, pe fondul marcarilor de profit dupa corectia severa in fata euro din ultimele zile.

Aprecierea leului s-a facut in doua etape, prima dimineata, de la 4,28 pana in jur de 4,26 lei/euro, si a doua dupa ora 14, pana aproape de 4,22 lei/euro. La 16:30, euro era cotat cu 4,2240-4,2300 lei.

"Sunt mai degraba marcari de profit, nu cred ca a intervenit BNR, pentru ca este o tendinta regionala. BNR a facut ceva vineri si le-o fi dat de gandit celor din piata, asa ca si-au inchis din pozitii", a declarat dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Tugneanu.

In regiune, forintul a revenit de la cotatii apropiate de 292 unitati/euro pana la 284,5 forinti/euro, in timp ce zlotul s-a apreciat de la 4,41 pana la 4,328 unitati/euro.

Cursul de referinta afisat luni de BNR indica aprecierea cu aproape trei bani (0,64%) a leului, pana la 4,2634 lei/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat luni de BNR marcheaza aprecierea monedei nationale cu aproximativ cinci bani (1,8%), pana la 3,2890 lei/dolar.

Pe pietele internationale, euro s-a apreciat in mod constant fata de moneda americana, de la 1,286 dolari pana peste 1,31 dolari. La 16:30, ora Romaniei, moneda europeana era cotata la 1,3112 dolari.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au urcat la 13-15% pe an, in apropiere de dobanda perceputa de BNR la facilitatea de credit (lombard), de 14,25% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri