Administratorii, fondurile si brokerii de pensii trebuie sa isi depuna situatiile financiare pentru anul trecut pana pe 15 aprilie, potrivit normei privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale pentru 2008, care a intrat in vigoare marti, odata cu publicarea in Monitorul Oficial.
Actul normativ a fost adoptat in vederea actualizarii, pentru exercitiul financiar 2008, a reglementarilor care stabilesc regulile de intocmire si depunere a situatiilor financiare anuale de catre entitatile din sistemul de pensii private, se arata intr-un comunicat publicat marti de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Norma 2/2009 contine prevederi referitoare la termenul de depunere, continut, reguli de intocmire, precum si entitatile responsabile pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare, se mai arata in comunicat.

Potrivit actului normativ, situatiile financiare se vor pastra timp de zece ani. Acesta indica documentele care trebuie depuse de entitatile din sistemul de pensii private la CSSPP si, dupa caz, la Ministerul Finantelor Publice precum bilantul, contul de profit si pierdere, situatia modificarilor capitalului propriu, situatia fluxurilor de trezorerie si altele.

Potrivit acestui act normativ, situatiile pentru exercitiul financiar al anului 2008 trebuie intocmite si depuse de fondurile de pensii facultative (pilon III) si fondurile de pensii obligatorii (pilon II), precum si de administratorii si brokerii de pensii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri