Actiunile detinute de Balkan Petroleum la Rafo Onesti au fost puse, in urma cu doua zile, sub sechestru asigurator de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a anuntat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Astfel, titlurile nu vor putea fi vandute sau gajate.

Totodata, AVAS precizeaza ca o eventuala vanzare a actiunilor de catre Balkan Petroleum nu va putea fi valabila fara acordul autoritatii. In acest fel, AVAS da asigurari ca in prezent nu exista alt proprietar la Rafo, in afara societatii Balkan Petroleum si a statului.

"In acest moment, AVAS si Balkan Petroleum sunt singurele parti in cadrul contractului de privatizare a Rafo SA Onesti. Orice act de vanzare-cumparare de actiuni sau de cesiune privind Rafo, incheiat intre Balkan Petroleum si alta companie, fara acordul AVAS, este lipsit de efecte", se arata intr-un comunicat al AVAS. Vicepresedintele AVAS pe probleme de postprivatizare, Corin Nicolae Lunganu, sustine ca la AVAS nu este inregistrata decat o singura intentie privind preluarea Rafo, din partea firmei Calder-A International BV.

"Am luat nota de aceasta solicitare si am cerut documentele necesare care sa demonstreze bonitatea acestei firme. Nu vom fi niciodata de acord cu transferul actiunilor fara sa fim convinsi de soliditatea financiara si de bunele intentii ale noului proprietar", a precizat Lunganu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri