Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras astazi 1,2 miliarde lei (circa 280,4 milioane euro) prin depozite la trei zile, cu un randament anual de 11,50%, dupa operatiunile similare de luni si ieri, potrivit NewsIn.
Astfel, suma obtinuta prin depozite bancare pe termen scurt in aceasta saptamana a ajuns la 1,8 miliarde lei.

Finantele au luat 350 milioane lei joi, cu scadenta in 23 februarie, si 250 milioane lei luni, pana in 25 februarie, la care platesc tot un randament anual de 11,50%.

In schimb, MFP a respins joi toate ofertele depuse de banci pentru obligatiuni de stat de tip benchmark pe trei ani, considerand ca randamentul cerut de acestea era prea mare, dupa ce, luni, ministerul a luat aproape 2 miliarde lei prin certificate de trezorerie cu discont la 30 de zile, cu un randament mediu anual de 11,45%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri