Pana ieri, la ora 17, cand fusese stabilit termenul limita, 12 banci de investitii de reputatie internationala au depus scrisori de intentie pentru a oferi consultanta financiara in procesul de privatizare a S.C. Romtelecom S.A. Invitatia a fost facuta de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Bancile care si-au facut cunoscuta intentia sunt: ABN-AMRO; BNP Paribas; consortiul format din Deutsche Bank si BRD Securities; CAAIB; Citibank; Credit Suisse First Boston; consortiul format din HSBC si BCR; JP Morgan; Lazard & Co; Merrill Lynch; Morgan Stanley; consortiul format din UBS, ING si CET.

In perioada imediat urmatoare, vor fi analizate si evaluate scrisorile de interes, toti candidatii urmand a fi notificati asupra rezultatelor procesului de pre-calificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferta.

Privatizarea, preconizata a fi efectuata prin intermediul unei Oferte Publice Initiale (IPO), se va face prin vanzarea cotei detinute de statul roman prin MCTI la Romtelecom.

Conform Capitolului 20 al programului de guvernare, privind politica in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, Guvernul Romaniei a stabilit ca obiective strategice cresterea competitivitatii economiei romanesti, prin incurajarea utilizarii celor mai noi tehnologii informationale, consolidarea industriei de profil (TIC), cresterea performantei institutionale a administratiei publice, prin implementarea coerenta si generalizata de sisteme informatice integrate si cresterea confortului cetatenilor.

Privatizarea totala a Romtelecom este una din prioritatile Guvernului in dobandirea obiectivelor pe care si le-au asumat, drept pentru care MCTI este interesat ca prin acest proces de selectie sa identifice si sa aleaga acel consultant care va face dovada capabilitatii de a finaliza procesul de privatizare in conditii optime.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri