Cursul de schimb se situa la 4,2860 lei/euro pe finalul sedintei valutare, in care leul a pierdut peste un ban in fata euro, evolutia sa nefiind corelata cu celelalte monede emergente din regiune, care au reactionat mai mult la stirile locale.
"Leul s-a depreciat putin, dar volatilitatea e destul de mica, mai ales ca valutele din regiune au evoluat mixt, in functie de stirile fiecarei tari. Au fost mai mult ordine (de tranzactionare n.r.) locale in ultimele zile. Nerezidentii nu au mai fost asa prezenti ca in urma cu cateva luni", a spus Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul Volksbank Romania, citat de NewsIn.

Moneda europeana era tranzactionata in debutul sedintei cu 4,2840 lei, dupa care leul s-a depreciat treptat pana la 4,2955 lei/euro, iar la 17, bancile cumparau un euro cu 4,2860 lei si il vindeau cu 4,2950 lei.

In regiune, forintul s-a apreciat treptat de la 303,65 la 298,90 unitati/euro, iar ulterior oscila in apropiere de nivelul de 300 forinti/zlot. Zlotul, in schimb, s-a depreciat initial de la 4,70 la 4,7777 zloti/euro, dupa care a recuperat teren pana la 4,6685 unitati/euro.

Polonia, de exemplu, anuntase initial ca ar putea scadea dobanda cheie, iar zlotul s-a depreciat, dupa care au aparut informatii ca moneda nationala ar putea i sustinuta, asa ca zlotul s-a apreciat putin, a explicat Mihai.

La cursul de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), leul s-a depreciat cu peste un ban (0,3%) pana la 4,2891 lei/euro, fata de ziua precedenta, cand banca centrala a anuntat un curs de 4,2764 lei/euro.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat de BNR indica o depreciere a leului cu aproape 3 bani (0,85%), pana la 3,3610 lei/dolar, fata de nivelul de miercuri, de 3,3326 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat in primele ore de joi de la 1,2750 la 1,2684 dolari/euro, dupa care s-a depreciat treptat pana la 1,2809 dolari/euro. Ulterior, a recuperat din terenul pierdut, iar la 17:00, euro era cotat la 1,2743 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 13,94% pe an, usor mai scazut decat cel din sedinta anterioara, de 14,00% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 15,76% pe an, de la nivelul de miercuri, de 15,98%.

Pe piata monetara dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight se mentin la un nivel ridicat de 14-15% pe an, peste dobanda perceputa de BNR la facilitatea de credit (lombard), de 14% pe an, dupa inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri