Subsidiara romaneasca a grupului financiar elen Piraeus Bank a obtinut anul trecut un profit brut de peste 43 milioane euro, cu 96% mai mare decat cel din 2007, pe fondul cresterii protofoliului de credite cu 56%, a anuntat banca.
"Desi ne asteptam la un viitor economic mai dificil, ramanem optimisti in ceea ce priveste capacitatea bancii de a-si mentine o evolutie favorabila. Optimismul nostru este sustinut de o politica prudenta, axata pe controlul riguros al costurilor si pe analizarea atenta a riscului", a declarat directorul general executiv al bancii, Catalin Parvu.

Volumul creditelor administrate de Piraeus Bank Romania a ajuns la aproape 3,7 miliarde euro la finalul anului trecut, in crestere cu 56% fata de decembrie 2007, banca precizand ca nivelul provizioanelor de risc este asigurat corespunzator.

Depozitele atrase de la clienti au crescut anul trecut cu 82%, depasind 1 miliard euro la finalul anului. Numarul de clienti ai bancii a crescut anul trecut cu 53%.

Activele bancii insumau peste 4,3 miliarde euro la 31 decembrie 2008, cu 51% peste nivelul de la finalul anului precedent.
In privinta indicatorilor de eficienta, rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a ajuns la finalul anului trecut la 12,2%, in crestere cu 2,3 puncte procentuale fata de decembrie 2007, iar raportul costuri/venituri a fost de 47,8% in 2008.

Piraeus Bank Romania a ajuns la un capital social de 270 milioane euro, nivel care o plaseaza pe locul al treilea in sistemul bancar romanesc.

Banca a emis peste 100.000 de carduri pana la finalul lui 2008, an in care a inregistrat o crestere de 106% pe acest segment. Reteaua Piraeus Bank Romania cuprindea la sfarsitul anului trecut 180 de unitati, cu 64% mai multe decat in decembrie 2007, precum si 230 de bancomate, in crestere cu 74%.

Intr-un raport publicat vineri de banca-mama se arata ca restantele mai mari de 90 de zile au ajuns la 61,5 milioane euro la finalul anului trecut, insa erau acoperite in proportie de 164% prin provizioane si garantiile aferente.

Piraeus Bank Group are o retea de 895 de sucursale in Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ucraina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri