Piata bursiera si-a revenit putin, ieri, insa pe acelasi fond de deriva, nereusind inca sa-si defineasca directia. Toti indicii au inchis sesiunea in crestere, cel mai mult recuperand din pierdere BET-FI, care saptamana trecuta a coborat cu 6,4%. Indicatorul blue-chips-urilor (cele mai performante titluri), BET, a urcat cu 1,2%, iar indicele intregii piete, BET-C, cu 1,3%. Indicatorul societatilor financiare, BET-FI, a crescut cu 2,8%.
Valoarea totala a tranzactiior efectuate ieri a fost de 14,4 milioane lei, echivalentul a 4 milioane de euro. Brokerii spera ca bursa sa intre pe trend ascendent in perioada urmatoare, dupa o perioada de aproximativ trei saptamani de scadere. Pana atunci insa, pentru zilele acestea, ei prognozeaza o evolutie oscilanta. "S-ar putea sa asistam la sedinte alternative de cresteri si scaderi usoare", afirma un broker.

Cele mai traznactionate actiuni au fost cele ale SIF 5 Oltenia. Volumul transferat a fost de 1,4 milioane de actiuni, insumand 2,3 milioane de lei, din care 530.000 de titluri au fost schimbate in cadrul unei tranzactii speciale. Pretul unui titlu a fost cu 2,5% mai mare fata de cel din sedinta precedenta, ajungand la 1,6100 lei. SIF 2 Moldova a facut obiectul unor transferuri de 1,2 milioane de actiuni, la valoarea totala de 2,2 milioane de lei. O actiune s-a apreciat cu 2,2%, inchizand la 1,3700 lei.

Pretul titlurilor SIF 1 Banat-Crisana a urcat cel mai mult, cu 4,2%, pana la 1,4600 lei/actiune, fiind tranzactionate un milion de actiuni, la valoarea de 1,5 milioane de lei. Si in sectorul petrolier s-au inregistrat cresteri. Actiunile Petrom (SNP) au mai castigat 1,1%, 0,4530 lei/actiune, in conditiile in care s-au facut schimburi cu 2,9 milioane de titluri. Valoarea transferurilor a fost de 1,3 milioane de lei. Titlurile Rompetrol Rafinare au fost si mai avantajate, pretul unei actiuni urcand cu 3,2%, pana la 0,0965 lei. S-au transferat 11,5 milioane de actiuni RRC, cu o valoare totala de 1,1 milioane de lei.

Banca Transilvania si BRD au inchis sesiunea pe usoara crestere, in timp ce Banca Carpatica a castigat cel mai mult, 3%. Pretul titlurilor TLV s-a apreciat cu 0,9%, pana la 0,9000 lei/actiune si s-au facut schimburi cu 1,3 milioane de titluri. Volumul de actiuni BRD tranzactionate a fost mic, de doar 29.500 actiuni, iar pretul a urcat cu 0,8%, atingand 11,6000 lei/actiune. Pretul unei actiuni BCC a fost mai mare cu 3%, inchizand la 0,5100 lei/actiune.

Tensiunile din sectorul ingrasamintelor chimice au determinat scaderea titlurilor Azomures (AZO) cu 3,3%, 0,2000 lei/actiune, in timp ce actiunile Amonil (AMO) au ramas la pretul din sesiunea bursiera precedenta, de 0,0826 lei/actiune. Cel mai mult s-au apreciat titlurile Altur (ALT), cu 14,1%, pana la 1,3700 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri