Fortis, grup international bancar si de asigurari cu sediul central in Benelux, unul dintre cei mai puternici competitori pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni BCR, a facut publice rezultatele financiare pentru prima jumatate a anului 2005. Conform acestora, profitul net obtinut pentru primele 6 luni a crescut cu 34% fata de perioada similara din 2004, atingand cifra de 2,1 miliarde euro. Valoarea totala a actiunilor este de 34,1 miliarde euro, activele totale - de 694 miliarde euro, iar numarul salariatilor se ridica la cifra de 55.000, Fortis situandu-se astfel printre primele 20 de institutii financiare din Europa, fiind leader pe toate segmentele pietei financiare din Benelux.

Grupul financiar respectiv s-a nascut in 1991 ca rezultat al fuziunii transfrontaliere (Belgia, Olanda, Luxemburg) a mai multor entitati financiare, prima de acest gen din Europa. De asemenea, s-a detasat ca leader si in Spania si Portugalia. In acest sens, in planurile de dezvoltare pentru anul 2005, Fortis isi propune sa se extinda cu precadere in Europa Centrala si de Est, achizitia BCR integrandu-se perfect acestei strategii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri