Actionarii BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group ar putea aproba pe 23 aprilie preluarea fondului de pensii facultative BCR Prudent de catre BCR Fond de Pensii, care detine un fond pe piata pensiilor obligatorii (pilon II), potrivit convocatorului publicat de companie.
Arbitrul pensiilor private a reglementat anul trecut procedura prin care administratorul unui fond de pensii obligatorii poate prelua mai multe fonduri de pensii facultative (pilonul III), dar numai cu acordul majoritatii participantilor fondului care urmeaza sa fie preluat, scrie NewsIn.

In urma unei intelegeri cu conationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat, la sfarsitul lunii martie 2008, afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv cele de pe piata romaneasca.

Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana (BCR), subsidiara romaneasca a Erste Bank.

Daca actionarii vor aproba oferta de preluare, fondul de pensii facultative (pilon III) BCR Prudent, administrat de BCR Asigurari de Viata VIG, ar putea fi preluat de BCR Administrare Fond de Pensii, companie detinuta in proportie de 99,99% de BCR.

Conform convocatorului, actionarii vor discuta in sedinta din 23 aprilie si despre aprobarea proiectului de notificare a participantilor la fondul de pensii facultative BCR Prudent, precum si despre schimbarea numelui companiei si a noii sigle.

BCR Prudent este lider al pietei pensiilor facultative dupa activul net. La finalul lunii februarie, fondul avea un activ net de 25,11 milioane lei si 37.491 de clienti.

BCR Administrare Fond de Pensii este al saptelea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii, cu 136.338 de participanti si active nete de 34,33 milioane lei la finalul lui februarie


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri