Generali Asigurari se asteapta sa obtina in acest an un profit net de 24,59 milioane lei, cu 41% sub nivelul estimat anterior, luand in calcul riscul de anulare de polite din cauza primelor datorate si neincasate de la unii clienti, arata planul pe 2009 propus spre discutie actionarilor.
Datele sunt calculate dupa standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

Potrivit estimarilor initiale, Generali Asigurari urma sa inregistreze un profit net de 41,93 milioane lei.

Tot pentru acest an, Generali Asigurari si-a revizuit in scadere cu aproape 7% esrimarea volumului de afaceri, la 510,24 milioane lei, de la 547,8 milioane lei, mai arata panul revizuit al companiei, ce va fi discutat in 30 aprilie de actionari, conform NewsIn.

Fata de anul trecut, afacerile ar urma sa creasca cu 22%.

Pe segmentul de asigurari generale, compania estimeaza venituri din prime de 397,3 milioane lei, fata de 425,53 milioane lei, cat reprezenta estimarea initiala pentru acest an.

Pe segmentul asigurarilor de viata, compania se asteapta la venituri din prime de 112,93 milioane lei, fata de 122,28 milioane lei in prognoza precedenta.

In aceeasi sedinta, actionarii Generali Asigurari vor discuta si revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere, numirea noilor membri pe o durata a mandatului de patru ani si stabilirea remuneratiei acestora.

Pentru anul trecut, Generali Asigurari a raportat prime brute subscrise de 417,5 milioane lei (113,4 milioane euro), in crestere cu 9% fata de 2007.

Pe segmentul de asigurari de viata, compania a afisat afaceri de 85,4 milioane lei, cu 40% peste nivelul din 2007, in timp ce primele brute subscrise in asigurari generale au avansat cu 3%, la 332,1 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri