Compania de asigurari Unita a devenit, incepand de luni, Uniqa Romania, dupa preluarea societatii de catre grupul austriac de asigurari Uniqa, si va demara in curand o campanie de schimbare a imaginii, a anuntat miercuri compania.
Grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat la sfarsitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita, care era la finalul anului trecut pe pozitia a opta in clasamentul asiguratorilor din Romania, cu o cota de piata de 5,61% si prime brute subscrise de 497,5 milioane lei, potrivit datelor CSA, anunta NewsIn.

"Obiectivul Uniqa este acela de a obtine o crestere a pozitiei pe piata in mod sustinut, constant si puternic. In acest sens, Uniqa Asigurari este singura companie de pe piata romaneasca in care Uniqa Group investeste know how, resurse financiare si umane si prin care doreste sa isi atinga obiectivele regionale propuse", se spune in comunicat.

Uniqa a renuntat a sfarsitul anului trecut la preluarea Astra, la care detine 27% din actiuni - pentru care a platit 10 milioane euro in 2005 -, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare. Dupa esecul negocierilor de preluare, Uniqa a decis retragerea numelui sau din logo-ul Astra-Uniqa.

Capitalul social al Uniqa Asigurari a fost majorat recent cu 175 milioane lei, investitia fiind realizata de Uniqa Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri