Societatile de asigurare care practica asigurari obligatorii de raspundere civila auto (RCA) au semnat protocolul de colaborare privind constatarea amiabila de accident.
Constatul amiabil pentru accidentele rutiere usoare presupune ca soferii implicati in avarierea masinilor sa-si rezolve problemele legate de daune prin intelegere reciproca si prin intermediul societatilor de asigurarea unde au incheiat polite, scrie NewsIn.

"Semnarea Protocolului dovedeste ca asiguratorii sunt pregatiti pentru aplicarea procedurii de constatare amiabila si ca data de 1 iulie 2009, anuntata de CSA ca termen de intrare in vigoare a normelor, va fi respectata", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Procedura de constatare amiabila va putea fi aplicata pentru toate accidentele rutiere produse intre doua vehicule pe teritoriul Romaniei, din care au rezultat numai pagube materiale, si va simplifica circuitul administrativ specific obtinerii de catre persoana prejudiciata a despagubirii la care este indreptatita in baza asigurarii RCA.

Protocolul de colaborare prevede criteriile de stabilire a cumulului de elemente si fapte care vor contribui la solutionarea dosarelor de dauna, regimul probator, precum si instructiunile de aplicare practica a cazurilor, prezentand o cazuistica completa inspirata din codul rutier roman si practica franceza in domeniu, se arata in comunicat.

Protocolul mai reglementeaza si modalitatea de solutionare amiabila a eventualelor neintelegeri dintre asiguratori cu privire la stabilirea raspunderii civile, acestia avand posibilitatea sa apeleze la o Comisie de mediere.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri