Pe piata bursiera din Sibiu (BMFMS), euro era cotat la 3,45 lei pe contractele futures cu scadenta in decembrie. Iar jucatorii care au mizat pe actiunile SIF-urilor au avut profituri, intr-o singura zi, de 45%.
Piata la termen de la Sibiu a continuat sa fie lichida si saptamina trecuta, numarul pozitiilor deschise pe pietele futures si options fiind de aproape 47.000. Investitorii de la Sibiu au continuat sa mizeze pe aprecierea leului, preturile futures mentinindu-se sub cursurile medii.

In piata futures se observa o tendinta de crestere a leului fata de euro. Moneda unica ar putea scadea, din nou, in urmatoarele saptamini, pina la un nivel de 3,4 lei, considera Victor Pop de la SSIF Vanguard. Tendinta de crestere a leului a stimulat deschiderea de pozitii speculative sau de hedging. Pretul futures al euro, cu scadenta lunara, a fost la inceputul saptaminii de 3,4990 lei, pentru ca la sfirsitul ei sa scada la un minim de 3,4650 lei. O evolutie asemanatoare a avut si pretul pentru Craciun care, de la 3,4810 a coborit pina la 3,4601 lei. Leul s-a apreciat si fata de dolarul american, pretul futures fiind stabilit la 2,7950 lei, mai jos cu 0,0113 unitati fata de inceputul saptaminii, a punctat Victor Pop.

Profituri de 45% pe zi la bursa din Sibiu

Scaderea cursului euro stimuleaza cresterea pretului actiunilor, ducind la cresterea lichiditatii atit in piata spot, cit si in cea futures, a mai declarat Victor Pop, de la SSIF Vanguard. Saptamina trecuta, cele mai rentabile tranzactii au fost cele pe actiunile SIF, care in sedinta de vineri au inregistrat variatii zilnice de pina la 4,35%.

Raportat la marja imobilizata, titlurile SIF 1, scadente in 30 septembrie, au adus cumparatorilor, intr-o singura zi, profituri de 45%, pretul de cotare fiind stabilit la 1,62, fata de 1,5525 in ziua precedenta. Randamente asemanatoare au adus si actiunile celorlalte societati de investitii financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri