Odata cu preluarea pachetului majoritar de actiuni ale societatii Omniasig, grupul Wiener Stadtische a anuntat ca nu mai are in vedere achizitia altor companii de pe piata asigurarilor din Romania. Desi am dori sa mai preluam doua companii, precum Allianz si Asirom, nu o vom face. Orice crestere foarte rapida ne-ar aduce in conflict cu Consiliul Concurentei. Mai in gluma, mai in serios, grupul Wiener Stadtische trebuie acum sa se concentreze pe propria sa crestere, a declarat, pentru SFin, Christian Brandstetter, membru n Comitetul de Directie al Wiener Stadtische.

El a adaugat ca nu va avea loc o fuziune ntre societatile controlate de Wiener Stadtische, strategia grupului viznd o abordare multibranding a pietei interne, situatie ntlnita att n Austria, ct si n alte state din Europa. Chiar daca vor aparea costuri suplimentare, mergem pe ideea ca este mai bine sa treaca pe la un client doi sau mai multi agenti de vnzare de la una dintre companiile controlate de grup dect nici unul. Pe de alta parte, fiecare companie din grup este mai bine pozitionata pe anumite segmente de piata, deci nu va exista pericolul aparitiei fenomenului de canibalizare a portofoliului de clienti, a afirmat oficialul Wiener Stadtische.

Intrarea Wiener Stadtische pe piata romneasca a avut loc n anul 2001, cnd a preluat compania Unita, urmatoarea miscare fiind achizitionarea societatii Agras n 2002, specializata pe asigurari agricole.
La nceputul lunii mai 2005, grupul austriac a achizitionat de la TBIH Financial Services NV (Olanda) un pachet de 68,87% din actiunile Omniasig SA, pentru suma de 64 milioane de euro. Participatia la Omniasig SA a fost majorata pna la 72,8% dupa preluarea, aproape integral, a pachetului detinut de Constantin Toma, presedintele Consiliului de Administratie al societatii, precum si a participatiilor controlate de alti actionari.

Wiener Stadtische este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata asigurarilor din Europa Centrala si de Est. n primele sase luni, grupul a raportat un volum consolidat al primelor de 2,44 miliarde euro, n crestere cu 18,9%. Datele financiare nu includ rezultatele obtinute de companiile preluate n 2005 n Cehia, Polonia, Romnia, Croatia si Ucraina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri