Vanzarea RBS Romania ar putea avea loc in cea de-a doua jumatate a anului, daca pretul oferit va fi unul realist, a declarat presedintele bancii Peter Weiss.
“Procesul de vanzare este in curs si ne asteptam ca din cea de-a doua jumatate a anului sa apara un cumparator. Exista posibilitatea ca vanzarea bancii sa fie, insa, amanata pana cand problemele de pe pietele financiare nu se vor rezolva”, a afirmat Weiss.

El a subliniat ca vanzarea unitatii nu se va realiza la orice pret, ci doar la o valoare realista, in conditiile in care banca-mama este satisfacuta de activitatea bancii din Romania.

“Cumparatorul trebuie sa fie interesat de toate operatiunile bancii si de toate diviziile sale, de corporate, retail si clienti institutionali”, a explicat presedintele RBS Romania.

Profitul inregistrat in 2008 de unitatea din Romania a bancii RBS a fost unul semnificativ mai ridicat decat cel din anul precedent, insa pentru acest an cresterea va fi mai redusa, dar va exista.

"In acest an, cresterea va fi mult mai mica decat ne-am obisnuit, cel putin pe piata creditului. Ma astept la o stagnare in urmatoarele luni. Atat companiile, cat si populatia au o atitudine mult mai conservatoare si mi se pare o abordare foarte corecta", a mai spus Weiss.

Royal Bank of Scotland a scos la vanzare o serie de subsidiare, RBS Romania fiind inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare.

Eventuala vanzare a RBS Romania "este o decizie strategica luata la nivel de grup si nu reflecta in niciun fel situatia bancii, pozitia pe piata si performanta la nivel local".

Royal Bank of Scotland Group Plc, cel mai mare creditor britanic controlat de guvern, a angajat grupul UBS AG sa analizeze vanzarea diviziilor din Europa Centrala si de Est.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Grupul RBS a afisat la sfarsitul lunii februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) pentru 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.

Royal Bank of Scotland va concedia circa 9.000 de angajati in urmatorii doi ani, dintre care 4.500 din Marea Britanie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri