Profitul net al Unicredit Tiriac Bank a avansat cu 68%, pana la 131 milioane lei (31 milioane euro) in primul trimestru al acestui an comparativ cu intervalul similar al anului trecut.
Unicredit Tiriac este prima banca din Top 10 cele mai profitabile care anunta un avans al castigurilor pe 2009.

Volumul total al activelor a ajuns la 18,5 miliarde lei (4,4 miliarde euro) la finalul lunii martie a acestui an, in crestere cu 34% fata de 31 martie 2008.

Portofoliul de credite al bancii conduse de Rasvan Radu (foto), excluzand creditele externalizate, a ajuns la 12,6 miliarde lei (2,9 miliarde euro) la finalul primului trimestru din an, in crestere cu 39% comparativ cu valoarea dupa primele trei luni ale anului trecut.

Incluzand creditele externalizate, soldul imprumuturilor acordate de banca pana la finalul lunii martie a acestui an a fost de 17,4 miliarde lei (4,1 miliarde euro), in crestere cu 41% fata de sfarsitul lunii martie a anului trecut.

Sistemul bancar, in ansamblu, a inregistrat pierdere in primele doua luni din 2009, iar patru dintre cele mai mari banci au anuntat deja scaderi dramatice ale profitului in primul trimestru.

BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat in primele trei luni ale acestui an un profit net de 210 milioane lei (49 milioane euro), in scadere cu 19% fata de castigul obtinut in aceeasi perioada a anului anterior.

Si Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai mare banca de pe piata locala, a obtinut un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 330,3 milioane lei (78,3 milioane euro) in primul trimestru din 2009, cu 13,7% mai mic fata de perioada similara a anului trecut.

Banca Transilvania a raportat pentru primul trimestru al anului un profit brut de numai 1,02 milioane lei (240.000 euro), in scadere dramatica - cu 98% - fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2008, in contextul crizei financiare si a provizioanelor mari alocate.

De asemenea, CEC Bank a anuntat ieri pentru primele patru luni ale acestui an un profit net de 20,3 milioane lei, in scadere cu 57,4% fata de aceeasi perioada din 2008, pe fondul cresterii creditelor acordatecu 8% in intervalul ianuarie-aprilie.

Depozitele atrase de Unicredit Tiriac Bank au avansat cu 48% in intervalul martie 2008 - martie 2009, pana la 10 miliarde lei (2,4 miliarde euro).

Astfel, raportul intre credite si depozite s-a plasat la 126% dupa primul trimestru, iar cel intre costuri si venituri la 42,4%.

In acelasi timp, rentabilitatea capitalului (ROE) s-a plasat la 28% dupa primul trimestru, iar rentabilitatea activelor (ROA) a fost de 2,9%.

Grupul bancar italian UniCredit a raportat o crestere cu 48,5% a profitului operational din afacerile din Romania, la 45 milioane euro.

De asemenea, veniturile operationale au urcat cu 21,3%, la 79 milioane euro. In primele trei luni din 2008, veniturile operationale au fost de 65 milioane euro.

Grupul UniCredit este prezent in Romania prin UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, Pioneer Asset Management SAI si UniCredit Leasing Fleet Management.

La nivel de grup, UniCredit SpA, cea mai mare banca italiana, a afisat miercuri o scadere cu 58% a profitului din primul trimestru, din cauza provizioanelor pentru imprumuturi neperformante.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri