Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a BCR a aprobat acordarea de dividende in valoare de 813,07 milioane lei, ce reprezinta 40% din profitul net consolidat obtinut de grup in 2008, precum si rezulatele obtinute la finalul anului precedent.
Valoarea dividendului pe actiune este de 1,0259 lei, fata de 0,4667 lei in anul 2007. Profitul anual net consolidat al bancii a fost de 2,032 miliarde lei in 2008.

"Actionarii BCR, intruniti, astazi, in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) au aprobat situatiile financiare ale BCR pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2008 si a Situatiilor financiare consolidate la 31 decembrie 2008, pe baza Raportului administratorilor pentru exercitiul financiar 2008, a Raportului catre actionari al Comitetului executiv, a Raportelor auditorului financiar, a Raportului Comitetului de audit si conformitate, a Raportului Comitetului de remunerare si a Raportului Comitetului de risc", se arata in comunicat.

Totodata, actionarii au aprobat descarcarea de gestiune a membrilor consiliului de supraveghere si a membrilor comitetului executiv ai BCR SA pentru exercitiul financiar 2008.

Actionari au mai aprobat si numirea firmei Ernst&Young in calitate de auditor financiar al bancii pentru exercitiile financiare ce se vor incheia la 31 decembrie 2009 si la 31 decembrie 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri