Banca Romaneasca a scazut ratele dobanzilor practicate la depozitele la termen, conturile de economii si pachetul Super Depozit+.

"Banca si-a adaptat dobanzile practicate la resursele atrase de la clienti la noile conditii ale pietei. In acelasi timp, se are in vedere si o ajustare a dobanzilor pe partea de creditare", a declarat directorul executiv reponsabil de segmentul de retail si retea in cadrul Bancii Romanesti, Lakis Couninis, citat de NewsIn.

Astfel, pentru depozitele la termen in lei, cu dobanda platita la scadenta, au fost micsorate cu 0,50 puncte procentuale dobanzile pentru depozitele constituite pe 180, 270 si 365 de zile, pana la 12,50% pe an, 12,50% pe an si respectiv 12,75% pe an.

Pentru depozitele in euro, nivelul maxim atinge 6% pe an la 90 de zile, in scadere de la 7%.

"Dobanzile pentru conturile in dolari raman neschimbate, in timp ce pentru lire sterline si franci elvetieni scad cu valori cuprinse intre 1,50% si 2,25%, respectiv 0,35% si 0,85%, in functie de perioada de maturitate a depozitului", anunta oficialii bancii.

In cazul depozitelor la termen in euro, cu dobanda platita lunar, dobanda a fost redusa cu cel mult 0,75% pentru cele constituite pe o perioada de 365 de zile, si respectiv 0,25%-1,25%, pentru celelalte maturitati.Dobanda la contul curent Flexibil in lei si euro se diminueaza cu jumatate de punct procentual, atingand niveluri anuale de 12% si respectiv 5,25%.

Banca mai anunta ca beneficiile acordate la pachetul Super Depozit+ raman aceleasi pe perioada de valabilitate a ofertei promotionale aflate in derulare, respectiv pana pe 29 mai, dar ulterior dobanzile vor fi de 14% pe an la lei, fata de 15% pe an, in prezent, si respectiv 6,35% pe an la euro de la 6,85% pe an.

Banca Romaneasca, parte a National Bank of Greece (NBG), are o retea de 150 de sucursale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri