Intesa va pastra profilul BCR de banca universala daca reuseste sa preia cea mai mare institutie de credit romaneasca, fiind multumita de potentialul oferit de piata autohtona, a declarat Giovanni Boccolini, seful diviziei internationale pentru subsidiarele bancii italiene. "Abordarea noastra de banca universala plurilocala inseamna ca principalii parteneri de afaceri ai BCR vor fi aceiasi cu cei pe care Intesa ii deserveste pe piata sa autohtona, si anume populatia, afacerile de orice marime, companiile, institutiile financiare, autoritatile municipale si locale si agentiile guvernamentale", a afirmat Boccolini. Intr-un comunicat remis luni agentiei Mediafax, oficialul Intesa a aratat ca strategia pentru Romania va presupune consolidarea punctelor forte specifice ale BCR si un transfer de cunostinte si experienta, pentru dezvoltarea gamei de produse si servicii.

"BCR reprezinta pentru Intesa o oportunitate perfecta de a-si consolida pozitia in aceasta regiune. Decizia de a investi in Romania este bazata si pe faptul ca Intesa a identificat aici numeroase oportunitati de dezvoltare", a mai spus Boccolini.

Pentru preluarea BCR mai concureaza Fortis, Banco Comercial Portugues, Deutsche Bank AG, Erste Bank AG, Dexia, KBC, Banca Nationala a Greciei si BNP Paribas. La cereare bancilor care participa la privatizare, termenul de depunere a ofertelor finale angajante pentru preluarea pachetului majoritar la BCR a fost amanat pana la data de 17 octombrie 2005, din cauza volumului mare de date care trebuie parcurse in perioada de evaluare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri