Primii zece asiguratori din Romania controlau, in primul trimestru, peste trei sferturi (77,33%) din piata romaneasca a asigurarilor, dupa ce au afisat impreuna prime brute subscrise de 1,87 milarde lei (438,66 milioane euro), arata datele provizorii ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA).
Liderul pietei este in continuare Allianz-Tiriac Asigurari, care avea in primul trimestru prime brute subscrise de 349,30 milioane lei pe segmentele asigurarilor generale si de viata.

Pe locul al doilea se afla societatea Omniasig-Vienna Insurance Group cu prime brute subscrise de 331,59 milioane lei.

Pe ultima treapta a podiumului se afla Asirom, cu un volum al primelor brute de 205,42 milioane lei, iar pe locul al patrulea Astra (199,14 milioane lei).

In clasamentul companiilor de asigurare de pe piata romaneasca, locurile cinci si sase sunt ocupate de BCR Asigurari (prime brute subscrise de 162,94 milioane lei) si Uniqa Asigurari, cu afaceri de 131,18 milioane lei.

Urmatoarele locuri sunt ocupate, in ordine, de societatile ING, cu prime brute subscrise de 130,16 milioane lei, Asiban, cu 124,19 milioane lei, si Generali, cu prime brute de 120,13 milioane lei.

Pe locul zece se afla, la sfarsitul primului trimestru, compania EuroIns, cu o valoare a primelor brute subscrise de 117,37 milioane lei.
Pe segmentul de asigurari generale, Omniasig-Vienna Insurance Group a preluat prima pozitie in clasament, pozitie ce fusese ocupata anterior de Allianz-Tiriac.

In primul trimestru al acestui an, primele brute subscrise pe piata romaneasca a asigurarilor au insumat 2,42 miliarde lei, in crestere cu 1,46% fata de aceeasi perioada din 2008, in conditiile in care avansul asigurarilor generale a compensat scaderea de pe segmentul asigurarilor de viata.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri