Leul isi reluase deprecierea pe finalul zilei de ieri, cursul de schimb urcand pana la aproape 4,2225 lei/euro, urmand tendinta altor monede emergente, care au pierdut, de asemenea, teren in fata euro din cauza deteriorarii sentimentului investitorilor fata de regiune.
"Leul s-a depreciat in ton cu evolutia monedelor emergente, pe fondul revenirii aversiunii la risc a investitorilor. Volumele de tranzactionare sunt destul de reduse", a declarat dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Constantinescu, citat de NewsIn.

Leul s-a depreciat in primele tranzactii de la 4,20 la 4,2180 unitati/euro si, dupa ce cursul de schimb a stagnat la 4,2120 lei/euro la mijlocul zilei, moneda nationala si-a reluat deprecierea pana la cotatii minime de 4,2222 lei/euro. La ora 16:45, bancile cumparau un euro cu 4,2199 lei si il vindeau cu 4,2273 lei.

In regiune, monedele emergente au avut o evolutie similara. Astfel, forintul pierduse teren pana la finalul sedintei pana la 280,5 unitati/euro, de la nivelul din deschidere, de 277,25 forinti/euro, dupa ce isi stopase deprecierea in jurul pranzului. La randul sau, zlotul polonez era cotat la finalul zilei cu 4,5330 unitati/euro, dupa ce se ieftinise pe parcursul zilei de la 4,4740 zloti/euro.

Cursul de referinta afisat de BNR, de 4,2116 lei/euro, a urcat cu aproape 2 bani (0,36%) fata de nivelul din sedinta precedenta, cand se situa la 4,1963 lei/euro. Si fata de moneda americana, cursul de referinta afisat de BNR a urcat, pana la 3,0390 lei/dolari, dupa deprecierea leului cu aproape 5 bani (1,56%), comparativ cu nivelul de vineri, de 2,9923 lei/dolar. Cursul de referinta nu a mai urcat la un nivel atat de ridicat din 20 mai, cand banca centrala afisa un curs de referinta de 3,0521 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a intarit aproape constant, de la 1,40 la 1,3837 dolari/euro, iar la 16:45, ora Romaniei, euro era cotat la 1,3874 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,26% pe an, in scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 9,46% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat usor, la 9,76% pe an, de la nivelul de vineri, de 9,96% pe an.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) au coborat usor, la 9-9,5%, usor sub dobanda de politica monetara, de 9,5%, pe fondul unei lichiditati ceva mai ridicate din piata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri