Banca Comerciala Romana (BCR) si Raiffeisen Bank sunt printre primele banci mari care anunta reduceri considerabile ale dobanzilor la creditele pe zona de retail.
BCR, cel mai mare jucator din sistem, a scazut dobanzile la creditele cu dobanda fixa, in lei, pentru persoane fizice, cu pana la 3,25 puncte procentuale.

“BCR reduce dobanda la creditele pentru persoanele fizice aproape concomitent cu scaderea la creditele pentru persoanele juridice, ceea ce intareste semnalul pe care il transmite ca formator de piata. “Inregistram, in ultima perioada, o crestere a cererii de credite si suntem convinsi ca scaderea dobanzilor va accentua aceasta tendinta in contextul unor prognoze incurajatoare pe termen mediu la nivel macroeconomic”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv directia credite Retail din BCR.

Decizia BCR este urmarea masurilor de politica monetara adoptate de BNR in ultima perioada, care creeaza premise bune pentru relansarea creditarii si implicit pentru revigorarea economica sanatoasa.

In urma scaderilor, dobanzile la creditele BCR pentru persoane fizice, in lei, incep de la 14,75% pe an.

BCR a redus saptamana trecuta
dobanzile la creditele pentru pentru clientii corporativi, ca urmare a masurilor de politica monetara adoptate de BNR, precum si a evolutiilor de pe pietele monetar-valutare.

BCR a depus oferta pentru Prima Casa si estimeaza ca va acorda, in cadrul acestui program, credite in valoare de 450 milioane euro.

De asemenea, Raiffeisen Bank a scazut dobanzile pentru creditele noi acordate persoanelor fizice, cu o medie de 4 puncte procentuale pentru imprumuturile in lei cu dobanda variabila si un punct pentru cele cu dobanda fixa, iar la creditele in euro dobanzile au coborat in medie cu 0,5 puncte procentuale.

"Raiffeisen Bank face pentru a doua oara anul acesta o reducere semnificativa a dobanzilor la credite pentru a veni in sprijinul populatiei si pentru a mai face un pas pentru o normalizare a activitatii de creditare. Nu ne asteptam insa sa ne intoarcem la exuberanta creditarii din ultimii ani, ci cel mai probabil creditarea va creste intr-un ritm anual mult mai temperat", a declarat vicepresedintele diviziei de retail a Raiffeisen Bank, Razvan Munteanu.

Raiffeisen Bank are deschise peste 550 de unitati in toata tara, peste 2 milioane de clienti de retail (dintre care peste 100.000 IMM-uri) si peste 4.400 corporatii mari si medii.

Top 10 cele mai mari banci din Romania:
Topul celor mai mari 10 banci din Romania a suferit cinci mari modificari, iar primii zece jucatori au pierdut 1,4 puncte procentuale din totalul pietei.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri