Banca Romaneasca si MKB Romexterra Bank au anuntat reducerea dobanzilor platite pentru depozitele standard in lei sau valuta, constituite atat de populatie, cat si de intreprinderi, urmand, astfel, trendul descendent al dobanzilor pasive din piata bancara autohtona.
Depozitele la termen in lei sau euro constituite la Banca Romaneasca vor fi recompensate cu o dobanda ce ajunge pana la 11,25% pe an, respectiv 4,75% pe an, in functie de scadenta plasamentelor.

Pentru plasamentele la termen in dolari, dobanda platita de Banca Romaneasca variaza in intervalul 2,25-3% pe an, in timp ce depozitele in franci elvetieni pot aduce un castig de cel mult 1,5% pe an. Suma minima necesara pentru constituirea unui depozit la termen este de 500 de lei sau 150 de euro pentru populatie si 1.000 de lei sau 500 de euro pentru persoanele juridice.

“In ultima perioada, banca si-a ajustat dobanzile atat la credite, cat si la depozite, la noile conditii ale pietei, mentinand in continuare niveluri atractive ale acestora”, au explicat reprezentantii institutiei de credit.

Banca Romaneasca a mai redus si dobanzile la depozitele la termen la care plata se face lunar, acestea ajungand pana la 9,75% pe an la plasamentele in moneda nationala si pana la 3,75% pe an in cazul celor in euro. Depozitul la termen cu plata lunara a dobanzii este valabil doar pentru persoanele fizice, iar suma minima pentru constituirea acestuia este de 1.500 de lei sau 500 de euro.

Depozitele clasice la termen in moneda nationala constituite la MKB Romexterra Bank aduc un castig de cel mult 11% pe an, in functie de scadenta plasamentului. Mai mult, institutia de credit are valabila, pana la sfarsitul acestei luni, o oferta prin care plateste o dobanda fixa de 12,12% pentru depozitele populatiei cu scadenta la 4 luni.

MKB Romexterra Bank plateste dobanzi fixe ce ajung pana la 4% pentru depozitele in euro ale poluatiei si are, de asemenea, o oferta valabila pana la 31 august 2009 prin care remunereaza plasamentele in euro la 4 luni cu o dobanda de 4,4%.

Suma minima pentru a constitui un depozit la MKB Romexterra Bank pe o perioada de pana la un an este de 50 lei sau 300 euro in cazul persoanelor fizice, iar pentru companii se ridica la 5.000 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri