Infuziile de capital din strainatate in bancile care activeaza in Romania au depasit 168,4 milioane euro in primul semestru din acest an, in crestere fata de prima jumatate a anului trecut, cand depaseau 56,02 milioane euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.
Cea mai mare infuzie de capital a primit Bancpost in primul semestru al acestui an - 53,56 milioane euro (in martie) si a fost urmata de Banca Romaneasca, cu un aport total de peste 43,5 milioane euro, precum si Millennium Bank Romania, cu 33,9 milioane euro, ambele in februarie.

Banca CR Firenze Romania inregistrase in iunie o majorare de capital de 12,53 milioane euro, in vreme ce in aprilie GE Garanti Bank a primit 8,07 milioane euro la capitalul social, iar Unicredit Tiriac Bank a mai adus 7,14 milioane euro la capitalul social.

In mai, MKB Romexterra Bank si-a majorat capitalul social cu 4,85 milioane euro, iar BCR Banca pentru Locuinte cu 1,21 milioane euro.

Datele publicate de Registrul Comertului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, dupa valoarea sumelor alocate, potrivit NewsIn.

Testele de stres realizate la solicitarea Fondului Monetar International (FMI) au indicat ca unele dintre bancile din Romania au avut nevoie de majorari de capital pentru a-si mentine rata solvabilitatii peste 10% pentru 2009 si 2010. In total, necesarul de capital la nivelul sistemului bancar s-a plasat la aproximativ un miliard de euro.

Indicatorul de solvabilitate a bancilor a crescut la 13,51% la jumatatea anului, de la 13,16% la finalul lui martie, respectiv 13,76% la sfarsitul lui 2008, in conditiile in care BNR solicita un nivel minim de 8% si a recomandat recent bancilor un nivel de 10%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri