Grupul de asigurari Allianz a inregistrat in primul semestru prime brute subscrise de 1,9 miliarde de euro in Europa Centrala si de Est, reprezentand o scadere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul deprecierii monedelor din tarile pe a caror piete este prezent.
Astfel, in primele sase luni din 2008, grupul inregistrase prime brute subscrise de 2,1 miliarde euro in Europa Centrala si de Est, in tari precum Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Kazahstan, Polonia, Rusia, Slovacia, Slovenia si Ucraina, potrivit comunicatului companiei.

Daca nu sunt luate in calcul efectele evolutiei ratelor de schimb valutar, primele grupului au inregistrat o crestere de 5%, se specifica in comunicat.

Profitul operational a inregistrat o crestere anuala de 11% in primul semestru, exprimat in valute locale. Insa, dupa aplicarea efectelor ratelor de schimb, valoarea profitului operational reflecta o majorare de numai 1%, pana la 159 milioane de euro, comparativ cu 158 milioane de euro in S1 din 2008.

Evolutia segmentui asigurarilor generale in tarile din Europa Centrala si de Est s-au mentinut la 1,6 miliarde euro in primul semestru, daca nu sunt luate in calcul efectele evolutiei ratelor de schimb valutar. Ajustate cu efectele ratelor de schimb valutar, primele au scazut cu 13%, se explica in comunicat.

Asigurarile de viata si sanatate au crescut cu 24% raportat la nivel local. La fel insa, dupa ajustarea cu efectele cursurilor de schimb valutar, primele anualizate reflecta o crestere de circa 7%, pana la 514 milioane de euro, de la 479 milioane de euro in primele 6 luni din 2008.

„In concordanta cu aceasta evolutie, profitul operational pe segmentul asigurarilor de viata si sanatate s-a majorat cu 41%, inainte de ajustarea cu efectele ratelor de schimb valutar. Dupa includerea acestor efecte, nivelul primelor reflecta o crestere cu 31%, pana la 38 milioane de euro, comparativ cu 29 milioane euro in aceeasi perioada a anului anterior”, explica comunicatul companiei.

Pe segmentul fondurilor de pensii si de administrare a activelor, Allianz si-a consolidat pozitia printre cei mai importanti jucatori din domeniul pensiilor private in regiune.

In acest sens, conform comunicatului, in primele sase luni ale acestui an, activele apartinand tertilor in administrare au crescut cu 8 procente, atingand valoarea de 5,5 miliarde de euro, comparativ cu 5,1 miliarde de euro la finalul anului 2008. Evolutia pozitiva a activelor in administrare s-a bazat pe intrarile nete de numerar stabile, precum si pe evolutia pozitiva a pietelor de capital din regiune.

“In ciuda tendintei economice, Allianz a ramas un jucator puternic in Noua Europa. In special in perioade de criza, puterea unica a Allianz da roade, ceea ce ne face sa fim foarte atractivi pentru clientii care cauta un partener de incredere pe termen lung. Peste tot la nivel local, afacerile noastre se mentin stabile si puternice. Vom continua sa ne concentram asupra unor initiative precum dezvoltarea afacerilor directe in regiune si imbunatatirea pozitiei pe piata prin inregistrarea de crestere profitabila”, a declarat Klaus Junker, CEO regional al Allianz New Europe.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri