Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, incepand cu data de 26 august 2009, un set de monetarie cu anul de emisiune 2009 ce conţine monedele romanesti aflate in circulatie, cu valorile nominale de 1 ban, 5 bani, 10 bani si 50 bani, precum si o medalie de argint, dedicata aniversarii Anului International al Astronomiei.
Tirajul emisiunii aprobat de Banca Nationala este de 1.000 de exemplare, iar pretul de vanzare al unui set, exclusiv TVA, va fi de 110 lei.

Aversul medaliei prezinta emblema oficiala a Anului International al Astronomiei si inscriptia circulara „ANUL INTERNATIONAL AL ASTRONOMIEI ROMANIA 2009”.

Reversul medaliei prezinta in centru, o compozitie grafica ce cuprinde cupola Observatorului Astronomic al Academiei Romane din Bucuresti, luneta lui Galileo Galilei, portretul acestuia si planetele Sistemului Solar. La exteriorul monedei, in arc de cerc este prezenta inscriptia „DESCOPERA SINGUR UNIVERSUL”.

Lansarea in circuitul numismatic, a setului de monetarie cu anul de emisiune 2009, se va realiza prin sucursalele de la Bucuresti, Cluj, Iasi, si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri