Profitul inainte de impozitare al Piraeus Bank Romania a ajuns la 16,1 milioane euro in primul semestru din 2009, dupa ce anul trecut subsidiara grupului elen a obtinut un profit brut de peste 43 milioane euro, au declarat reprezentantii bancii, citati de NewsIn.
Rezultatul este raportat potrivit standardelor de contabilitate internationale (IFRS). Datele aferente castigului bancii in primele sase luni din 2008 nu au fost disponibile spre comparatie.

Totodata, subsidiara bancara romaneasca a grupului financiar elen Piraeus a inregistrat in primul trimestru a acestui an un profit net de 39 milioane lei (9,1 milioane euro), in scadere cu circa 15% fata de perioada echivalenta din 2008.

In acelasi timp, activele grupului elen Piraeus Bank pe piata din Romania s-au diminuat cu 14%, pana la 2,365 miliarde euro la finalul lui iunie 2009 comparativ cu jumatatea anului trecut, in conditiile in care portofoliul de credite s-a restrans cu 7% in acelasi interval, arata raportul publicat miercuri de banca-mama.

La finalul lui 2008, activele grupului in Romania insumau 2,74 miliarde euro.

In acelasi timp, volumul creditelor acordate de Piraeus pe piata din Romania a scazut cu 7% in intervalul iunie 2008 - iunie 2009, pana la 1,77 miliarde euro.

Comparativ cu sfarsitul anului trecut, restrangerea portofoliului a fost de 8,5%, in conditiile in care acesta insuma 1,936 miliarde euro la 31 decembrie 2008. Cota de piata pe segmentul de imprumuturi din Romania este de 5,7%.

Volumul depozitelor atrase de banca a ajuns la 1,06 miliarde euro la finalul lui iunie 2009, in crestere cu 41% fata de jumatatea anului trecut.

Restantele mai mari de 90 de zile, reprezentand credite incadrate in categorie "pierdere", au ajuns, in cadrul portofoliului Piraeus Bank Romania, la 4,3% la finalul lui iunie 2009, in crestere de la nivelul de 3,1% la care ajunsesera la sfarsitul lui martie 2009. Cu toate acestea, nivelul este sub media pietei romanesti, de 8,6% la jumatatea acestui an, se mai subliniaza in raportul bancii-mama.

Piraeus Bank Romania avea, la finalul lunii iunie a acestui an, 180 de unitati, in stagnare comparativ cu anul trecut, si 1.971 de angajati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri