A treia banca franceza dupa valoarea de piata, Credit Agricole SA, a raportat o crestere considerabila a profitului inregistrat in al doilea trimestru, depasind estimarile analistilor, datorita reducerii pierderilor diviziei de investitii bancare, relateaza Bloomberg.
Profitul net s-a ridicat la 201 milioane euro (286 milioane dolari), fata de nivelul de 76 milioane euro inregistrat in perioada similara din 2008.

Castigurile au depasit estimarile analistilor chestionati de Bloomberg, care mizau in medie pe un rezultat de 122 milioane euro, potrivit NewsIn.

CA a redus pierderile diviziei de investitii bancare in al doilea trimestru, la 87 milioane euro, cu mult sub nivelul de 855 milioane euro anuntat in al doilea trimestru din 2008.

Directorul executiv George Pauget a promis in 2008 sa reduca finantarea alocata acestei divizii, sa elimine 500 de posturi si sa tempereze operatiunile mai riscante ale bancii, pe piata produselor derivate.

Provizioanele au crescut de peste trei ori in al doilea trimestru, la 1,13 miliarde euro, fata de perioada similara din 2008.

Pierderile inregistrate de Emporiki Bank, din Grecia, divizia CA din statul elen, au afectat rezultatele grupului francez.

Titlurile CA s-au apreciat cu 57% de la inceputul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri