Actionarii Bancpost au decis majorarea capitalului social cu un total de 430,2 milioane lei, respectiv 65%, dupa a doua etapa de subscriere ce s-a finalizat la 31 iulie, in urma careia 0,01% din actiuni au ramas nesubscrise si au fost anulate, arata un document al bancii.
Capitalul social al Bancpost a fost majorat la 1,092 miliarde lei (din care 16,11 milioane dolari si 26.330 euro), prin emiterea unui numar de 1,075 miliarde actiuni nominative, la o valoare nominala de 0,4 lei/actiune. Prima de emisiune a fost de 0,15 lei/actiune, potrivit NewsIn.

La finalul celei de-a doua perioade de plata, din totalul celor 540,91 milioane noi actiuni oferite actionarilor existenti la 18 mai 2009, au fost subscrise 540,88 actiuni, respectiv 99,99% din cele oferite.

Astfel, actionarii au decis anularea celor 21.879 actiuni ce au ramas nesubscrise.

Pe 18 mai, actionarii Banspost au aprobat inceperea procedurii de majorare a capitalului social, prin capitalizarea primelor de emisiune existente in sold la finalul lui martie, conversia unor datorii subordonate si aport de numerar.

La finalul primei etape a perioadei de subscriere, capitalul social al Bancpost era de 1,059 miliarde lei.

Majorarea de capital a Bancpost s-a realizat prin capitalizarea primelor de emisiune existente in sold la 31 martie 2009, ce valorau 213,86 milioane lei, si prin aporturi noi de numerar din partea actionarilor, in valoare de 216,35 milioane lei.

Conform hotararii din data de 3 august, EFG Eurobank Ergasias, actionarul majoritar, detine 91,926% din capitalul social al Bancpost. SIF Banat Crisana, SIF Oltenia si SIF Transilvania au fiecare cate 0,68295% din actiuni, iar SIF Moldova 0,6807% din actiuni, in timp ce alti actionari au o participatie de 5,34% din capitalul social.

La mijlocul lunii iunie, cele 4 SIF-uri au vandut participatiile la Bancpost, pentru sume cuprinse intre 12,15 si 12,75 milioane euro pentru fiecare pachet de actiuni.

Anterior, EFG Eurobank detinea 84,73% din capitalul social al Bancpost, cele 4 SIF-uri avand fiecare o participatie de aproximativ 3,48% din actiuni, iar alti actionari 1,33% din capitalul social.

Majorarea de capital a fost a doua realizata pe parcursul acestui an, dupa ce, la finalul lunii ianuarie, actionarii bancii au aprobat cresterea capitalului social cu 214 milioane lei, prin emiterea de 535 milioane de actiuni noi, la un pret de subscriere de 0,74 lei/unitate.

De asemenea, si la finalul lunii ianuarie actionarii au aprobat o infuzie suplimentara la capital de 181,9 milioane lei din prime de emisiune.

Afacerile din Romania ale grupului EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, au generat in semestrul I din 2009 o pierdere neta de 7,6 milioane euro, fata de un profit de 23,5 milioane euro in intervalul similar din 2008 si o pierdere neta de 4,1 milioane euro in primele 3 luni ale acestui an.

EFG Eurobank este prezent pe piata din Romania, pe langa Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si prin EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Grupul Eurobank EFG este prezent in Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg si Cipru.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri