OTP Bank Romania, un jucator de mici dimensiuni din bankingul local, vrea sa ajunga pe una din primele zece pozitii in topul bancilor romanesti, in urmatorii cinci ani, a declarat presedintele bancii, Laszlo Diosi.
Printre planurile bancii pentru urmatorii cinci ani se numara si extinderea teritoriala pana la 200 de unitati, aproape o dublare fata de numarul de 106 de agentii din prezent, prin orice modalitate inclusiv prin achizitionarea unei banci mai mici. “Avem sprijinul actionarului majoritar, OTP Group. Bineinteles, daca vom achizitiona o alta banca, o vom face la un pret realist”, a spus Diosi.

Activele totale ale bancii au crescut cu 2,5% la 30 iunie, pana la 376,8 miliarde forinti (1,38 miliarde euro), fata de jumatatea anului trecut, in conditiile in care creditele acordate de banca s-au ridicat la 303,5 miliarde forinti (1,11 miliarde euro), in scadere cu 4,2% fata de soldul de la 30 iunie 2008. Astfel, banca ocupa in prezent locul 14 in sistemul bancar, in functie de valoarea activelor totale din primul semestru.

In al doilea trimestru din 2009, OTP Bank Romania a avut un profit de 1,311 miliarde forinti (4,59 milioane euro), dupa ce, in primele trei luni din acest an, banca inregistrase pierderi de 725 milioane forinti (2,46 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri