Compania de asigurari Omniasig, parte a Vienna Insurance Group, a platit in primul semestru al acestui an daune in valoare de 446,72 milioane de lei (105,6 mil. de euro), ceea ce reprezinta o crestere de 33,61% fata de perioada similara a anului trecut.
Pe segmentul asigurarilor auto atat politele RCA, cat si cele Casco au inregistrat cresteri semnificative in ce priveste valoarea daunelor platite, potrivit comunicatului companiei.

Astfel, valoarea daunelor pe segmentul Casco a crescut cu 52,61% , iar pe RCA cu 54,82%, in comparatie cu primele sase luni ale anului trecut.

In ceea ce priveste asigurarile de asistenta turistica (asigurarile de calatorie) valoarea daunelor platite a crescut cu 47%, iar volumul primelor brute subscrise inregistrate a fost de 1,63 milioane de lei, cu 18% mai mic decat in primul semestru din 2008.

In cazul asigurarilor de tip Property (asigurari de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 78,53 milioane de lei, cu 3,76% mai putin decat in perioada similara a anului anterior.

La aceasta data, 81% din portofoliul companiei este ocupat de asigurarile auto. Asiguratorul a inregistrat o crestere de 1% a afacerilor din asigurari Casco fata de primul semestru al anului trecut, pana la 323,76 milioane de lei. Pe segmentul RCA, valoarea primelor brute subscrise a fost de 159,89 milioane lei, cu 0,12% mai putin, potrivit aceluiasi comunicat.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, primele brute subscrise au crescut cu 16,43%, pana la 8,64 milioane de lei. Omniasig a avut o crestere importanta a afacerilor de 68,60% si pe segmentul asigurarilor de mijloace de transport aeriene, ajungand la prime brute subscrise de 3,62 milioane de lei.

Totodata, si asigurarile de bunuri in tranzit (cargo) au crescut in aceasta perioada, cu 33%, pana la 5,87 milioane lei.

In total, societatea de asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 595,95 milioane de lei (141 mil. de euro), in primele 6 luni din 2009, in scadere cu 3% fata de cele din prima parte a anului trecut, potrivit standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group. In prezent, Omniasig este al doilea jucator de pe piata romaneasca de asigurari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri