AIG Romania va folosi denumirea Chartis, iar procesul de rebranding ar putea incepe la finalul acestui an sau la inceputul lui 2010, urmand sa dureze cateva luni, odata cu transformarea din subsidiara in sucursala a Chartis Europe din Franta, a declarat directorul general al companiei, Mihnea Tobescu, citat de NewsIn.
AIG a anuntat in iulie ca va folosi imediat brandul Chartis pentru operatiunile din afara SUA, care utilizau pana in prezent marcile AIG si AIU (American International Underwriters). Divizia AIU includea afacerile de asigurari generale in afara SUA.

De asemenea, AIG a format un vehicul special in care a inclus activitatile Chartis de asigurari comerciale, asigurari pentru companii si asigurarile generale cu acoperire in strainatate.

AIG Romania va intra si ea in acest proces de rebranding, odata cu transformarea din subsidiara in sucursala a Chartis Europe (fosta AIG Europe), cu sediul in Franta.

"Suntem in proces de a trece de la organizarea de societate romaneasca la cea de sucursala. Am luat decizia ca procesul de rebranding sa se faca in aceeasi perioada", a precizat directorul general al AIG Romania, Mihnea Tobescu, fara a oferi detalii cu privire la costurile operatiunii.

Sucursala Chartis Europe a fost deja inregistrata in Romania, iar in prezent exista doua societati - AIG Romania si sucursala.

"Suntem in stadiul de discutii cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si ACAM (autoritatea de supraveghere a pietei de asigurari din Franta n.r.) despre modalitatea prin care vom face trecerea de la AIG Romania la sucursala", a explicat Tobescu.

El a precizat ca societatea nu isi va schimba sediul, actionarii sau produsele si nici nu va opera schimbari la nivelul angajatilor. "Pentru 2010 analizam, insa, posibilitatea de a intra si pe alte linii de asigurari generale", a mai spus seful AIG Romania, fara a detalia.

In prezent, AIG Romania nu incheie polite de asigurari auto.

In alte tari din Europa - Polonia, Cehia, Ungaria si Slovacia -, AIG opereaza deja prin intermediul sucursalelor Chartis Europe (fosta AIG Europe), structura care va fi implementata si in Romania si Bulgaria, ca urmare a aderarii acestor tari la Uniunea Europeana.

Tobescu a estimat ca piata de asigurari de constructii ar putea sa scada cu 30-40% in acest an, in conditiile in care acest sector al economiei a fost afectat de criza. Asigurarea de constructii acopera riscuri cu privire la toate evenimentele care pot avea loc in timpul constructiei cum ar fi cele de incendiu sau raspundere civila fata de terti.

AIG Romania SA are un capital social de 8,56 milioane lei, iar Chartis Europe SA Franta detine 99,99% din actiuni.

Anul trecut, AIG Romania a inregistrat prime brute subscrise de 99,41 milioane lei si avea o cota de piata de 1,11%, potrivit datelor publicate de CSA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri