Numarul persoanelor care intentioneaza sa investeasca in locuinta a crescut la 85% din populatia urbana in 2009, de la 72% in 2007, arata un studiu realizat de compania de cercetare IRSOP pentru BCR Banca pentru Locuinte.
Astfel, cea mai mare parte, respectiv 54% din respondentii din randul populatiei urbane, vor sa adauge dotari noi in locuinta. in 2007, 40% isi manifestau aceasta intentie.

Pentru reparatii majore, intentionau sa investeaca 42% dintre persoane in 2009, fata de 23% cu doi ani in urma, anunta NewsIn.

Totodata, 16% au raspuns ca vor sa cumpere o locuinta pentru copii, fata de 8% in 2007. in cadrul studiului realizat anul acesta, 15% din persoanele chestionate din mediul urban dorea sa cumpere o locuinta, fata de 13% in 2007.

Construirea unei case este considerata o optiune preferabila de catre 12% dintre romanii din mediul urban, fata de 15% in 2007.

In acelasi timp, studiul de piata realizat de IRSOP pentru BCR BpL arata ca piata totala pentru produsele de economisire-creditare reprezinta 6,54 milioane persoane in Romania, respectiv locuitori din mediul urban, cu varste intre 20 si 65 de ani, cu venit stabil.

Din aceasta piata totala, 25%, respectiv 1,6 milioane persoane sunt interesate de acest tip de produse.
Dintre acesti, cei cu probabilitate ridicata sa incheie un contract cu o banca pentru locuinte in urmatoarele 12 luni, respectiv clientii potentiali, reprezinta 7% din piata totala, adica 440.000 de clienti.

O concluzie a studiului IRSOP este ca vulnerabilitatea economica mareste atractie pentru produsele de economisire creditare, in sensul ca persoanele care se considera expuse riscului de somaj au o inclinatie mai ridicata catre acest tip de produs bancar.

Astfel, 63% dintre cei care se considera mai expusi riscului de somaj apreciaza prima de la stat, fata de 53% dintre cei care nu se cred expusi somajului.

Pe de alta parte, 56% dintre cei expusi somajului apreciaza dobanda mica la creditele acordate de bancile pentru locuinte, fata de 46% dintre cei neexpusi la somaj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri