Audierile persoanelor propuse pentru noul mandat al Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), prevazute sa inceapa ieri, la ora 15:00, s-au anulat din cauza contextului politic actual, a declarat presedintele Comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor.
"Audierile din comisii s-au anulat din cauza contextului politic din prezent. Cel mai probabil, audierile vor avea loc la inceputul saptamanii viitoare", a afirmat Viorel Stefan, citat de NewsIn.

Mandatul actualului Consiliu de Administratie, care a avut astazi ultima sedinta de politica monetara, expira la 10 octombrie, iar partidele parlamentare au anuntat deja persoanele pe care le sustin pentru noul mandat al CA, ce incepe in 11 octombrie.

In afara de guvernator, functie pentru care exista un consens in randul partidelor pentru reinnoirea mandatului lui Mugur Isarescu, celelalte opt locuri din CA vor fi atribuite unor persoane propuse de partidele parlamentare dupa algoritmul: PSD - 3, PDL - 3, PNL - 1 - si UDMR - 1.

PSD ii sustine pentru cele trei posturi pe Florin Georgescu (actualul prim-viceguvernator, sustinut pentru aceeasi functie), Marin Dinu si Nicolae Danila, fost presedinte al BCR, in timp ce PDL ii sustine pe Cristian Popa, Lucian Croitoru (pentru cele doua pozitii de viceguvernator) si Virgiliu Stoenescu. UDMR o sprijina pentru un nou mandat pe Agnes Nagy.

Situatia PNL este mai putin clara, in conditiile in care vizeaza una din cele doua posturi de viceguvernator, pe care se bate cu PDL. Propunerea PNL pentru viceguvernator este fostul ministru de Finante Daniel Daianu, insa nu este clar daca va obtine aceasta pozitie. Liberalii au si varianta Napoleon Pop, actual membru in CA al BNR.

Coalitia de guvernare PDL-PSD se afla in criza de ieri, dupa ce premierul Emil Boc l-a demis pe vicepremierul Dan Nica, totodata ministru de Interne, si a cerut PSD sa faca o noua nominalizare, starnind protestele social-democratilor, care ameninta ca se retrag de la guvernare.

Cititi mai multe aici despre criza declansata in interiorul coalitiei de la guvernare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri