Riscul politic din Romania fac bancile sa ceara dobanzi mai mari la titlurile de stat, pentru ca riscul asumat presupune un cost, a declarat presedinte executiv al Unicredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.
Riscul politic "ne face sa solicitam mai mult, o dobanda mai mare pentru titlurile de stat. (...) Credem ca, in acest moment, trebuie platit un cost pe masura riscului asumat", a afirmat Radu, citat de NewsIn.

El a negat, insa, ca in piata ar fi tensiuni, desi in ultimul timp Finantele au anulat cateva emisiuni de titluri de stat pe termen scurt din cauza ca nu au acceptat dobanzile solicitate de banci.

"Este o negociere in piata, este o negociere pe care o purtam cu toate tipurile de clienti, nu numai cu statul, si cateodata ajungem la un acord comun si atunci incheiem tranzactia, alteori nu ajungem la un acord comun si nu se intampla nimic. Cred ca acest lucru este firesc", a spus presedintele executiv al Unicredit Tiriac.

El a mentionat ca bancile au limite in ceea ce priveste investitiile in titluri de stat, "limite care incep sa fie atinse", astfel incat apetitul bancilor pentru titluri de stat va scadea.

"De aceea am avea nevoie de proiecte importante ale sectorului de stat, pentru a le credita in mod direct", a mai spus Radu, la The Money Channel.

Cititi si Primul bancher care anunta profit in crestere la sase luni


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri