Cursul de referinta afisat ieri de banca centrala a urcat cu 0,02%, pana la 4,2911 lei/euro, pe o piata lipsita de tranzactii importante, in conditiile in care investitorii asteapta o clarificare a situatiei politice din Romania. Ieri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase un curs de referinta de 4,2903 lei/euro.

"Cursul a stagnat in apropiere de 4,29 lei/euro, contrar tendintei de apreciere inregistrate de zlot si forint, in lipsa unor volume semnificative de tranzactionare, in conditiile in care investitorii asteapta clarificarea situatiei la nivel politic", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Astfel, cursul de schimb a fluctuat intre 4,2880 si 4,2930 lei/euro, fara o directie clara, iar la 13:50 bancile cumparau un euro cu 4,2910 lei si il vindeau cu 4,2930 lei.

In regiune, cursul monedei poloneze a fluctuat intre 4,16 si 4,1790 zloti/euro, iar cursul celei unguresti intre 264 si 265 forinti/euro.
Pe pietele internationale, cursul monedei americane a fluctuat intre 1,4955 si la 1,4994 dolari/euro, iar la 14:00, ora Romaniei, euro era cotat la 1,4966 dolari.

Fata de dolarul american, cursul de referinta al BNR a coborat astazi cu 0,12%, pana la 2,8662 lei/dolar, de la nivelul de ieri, de 2,8697 lei/dolar.
Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de astazi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,18% pe an, in coborare fata de cel din sedinta anterioara, de 9,75% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a scazut la 9,68% pe an, de la nivelul de ieri, de 10,25% pe an.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au coborat usor fata de nivelul de ieri, la 8-9%, in conditiile in care bancile incep sa isi constituie rezervele minime obligatorii pentru aceasta luna, in conditiile in care vineri este ultima zi de constituire. Dobanzile interbancare se mentin, totusi, peste nivelul dobanzii de politica monetara, de 8% pe an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri