Erste Bank ar putea finaliza o schema unitara de salarizare la nivelul grupului pana la sfasitul acestui an, care sa vizeze inclusiv politica de acordare a bonusurilor catre angajati, desi realizarea acesteia este dificila din cauza reglementarilor nationale diferite, in plan fiscal si legislativ.
Erste a anuntat anul trecut ca va elabora o schema de salarizare la nivel de grup, insa aceasta "nu este inca operationala", a precizat directorul general Andreas Treichl, citat de NewsIn.

"Sper sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an, insa este foarte dificil, deoarece avem sisteme diferite de salarizare in diferite tari. De exemplu, in Austria componentele care depind de performanta sunt scazute, in Europa Centrala si de Est sunt mari si am vrea o schema la nivelul grupului ca intreg, deoarece ar creste si mobilitatea angajatilor in cadrul Erste", a declarat Treichl, in cadrul conferintei de prezentare a rezultatelor financiare ale Erste Bank.

El a subliniat ca grupul trebuie sa tina cont de cadrele fiscale diferite in tarile in care activeaza, dar si de politicile practicate la nivelul bancii, in privinta bonusurilor acordate angajatilor.

"In tari din Europa Cetrala si de Est, impozitul pe venit este 12,5% sau 16%, nivel mult mai ridicat in Austria. Trebuie sa tinem cont ca exista cadre diferite de taxare pentru bonusurile platite angajatilor, cash sau in actiuni. Am vrea un sistem in care diferite componente dependente de performanta sa fie conditionate, respectiv platite in actiuni care sa nu poata fi vandute decat mai tarziu", a completat directorul Erste Bank.

Intrebat despre acordarea dividendelor pentru rezultatul aferent anului 2009, Treichl a afirmat ca banca doreste sa isi mentina politica practicata pana acum, dar o decizie in acest sens nu poate fi luata decat prin consultarea Consiliului de Supraveghere al Erste, dupa publicarea situatiei financiare pentru acest an.

"Ne vom mentine, in general, politica de dividende, trebuie sa avem un echilibru. Am observat ca unii spun ca nu platim suficient, altii ca nu ar trebui sa platim dividende. Noi vrem sa mentinem un echilibru. Din partea mea, o cota de distributie de 20-25% este adecvata, mai putin in cazul in care situatia economica se imbunatateste dramatic", a spus seful Erste Bank.

Grupul bancar austriac Erste, actionar majoritar al BCR, a anuntat joi seara ca va lansa o majorare de capital de pana la 1,65 miliarde euro, la care pot subscrie si investitorii de la Bucuresti, in vederea cresterii indicilor sai de capital si a imbunatatirii structurii capitalului.

Astfel, Erste Group va emite pana la 60 de milioane de noi actiuni, pretul preconizat al ofertei fiind de 27,50 euro/actiune, de la inchiderea sedintei de tranzactionare de joi a Bursei din Viena. Actiunile Erste Group (EBS) se tranzactioneaza pe trei burse:Viena, Praga si Bucuresti.

Erste Group, actionarul majoritar al BCR, a inregistrat in al treilea trimestru al acestui an un profit net de 228 milioane euro, in usoara crestere fata de acelasi interval din 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri