Comisia de Supraveghere a Sistemului Pensiilor Private (CSSPP) a aprobat doua norme menite sa clarifice unele aspecte privind onorariile de audit platite de fondurile de pensii private obligatorii (pilon II) si de fondurile de pensii facultative (pilon III.
In conformitate cu noile reglementari, sunt interzise modificarile clauzelor contractului de audit cu privire la pret, in cursul unui an calendaristic fiind evitatea in acest mod variatiile costurilor care ulterior s-ar fi reflectat in valoarea unitara a activului net al fondului de pensii, potrivit comunicatului Comisiei.

Pentru pilonul II sunt precizate minimum de informatii pe care trebuie sa le contina raportul de audit intocmit de auditor pentru situatiile financiare ale unui fond de pensii, respectiv ale administratorului acestuia.

Actul normativ mai reglementeaza si infiintarea unui comitet de audit la nivelul fiecarei societati de pensii, componenta si atributiile acestuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri