Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 2,116 miliarde lei (492,7 milioane euro) la sfarsitul lui octombrie, in crestere cu 6% fata de luna anterioara, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Cele 12 fonduri de pensii obligatorii de pe piata aveau, la sfarsitul lui octombrie, 4.486.928 de participanti de la care incasau contributii, cu 30.914 mai multi decat in septembrie, informeaza NewsIn.

Fondul ING continua sa controleze peste o treime (39%) din piata pensiilor private de pe pilonul II, cu active de 828,98 milioane lei la finalul lui octombrie.

Consiliul CSSPP a anuntat la inceputul lui octombrie ca a decis prelungirea cu un an, incepand din 3 noiembrie 2009, a termenului de derogare pentru limita maxima aplicabila investitiilor fondurilor de pensii private, in titluri de stat.

Bugetul pe 2009 a blocat nivelul contributiei virate catre fondurile de pensii private obligatorii la 2% din salariul brut in acest an.

Potrivit legii, incepand cu data de 1 ianuarie a fiecarui an, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contributie la sistemul pensiilor obligatorii urma sa creasca anual cu 0,5%, pana la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri