Raiffeisen Bank a semnat un acord de imprumut in valoare de 30 de milioane de euro, in cadrul Programului de sprijin al IMM-urilor initiat de Uniunea Europeana, prin KfW Bankengruppe - Banca de Dezvoltare a Germaiei, in cooperare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Imprumutul este destinat stimularii activitatii de creditare pe termen mediu si lung pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) care isi desfasoara activitatea in zonele rurale (localitati care au mai putin de 50.000 de locuitori).

Creditele acordate IMM-urilor vor fi folosite pentru finantarea proiectelor de investitii, iar valoarea unui credit nu poate depasi 250.000 de euro.

Imprumutul beneficiaza de un pachet substantial de asistenta tehnica nerambursabila din partea UE (fonduri PHARE), in valoare de 3 milioane EUR.

"Linia de credit a Raiffeisen Bank face parte din Creditele Rurale, program dezvoltat de Comunitatea Europeana pentru finantarea IMM. Programul de creditare pentru fermieri si localitati rurale care face obiectul acordului semnat va contribui la dezvoltarea si extinderea pietei creditelor in aceste zone", a declarat Helmult Horn, vicepresedinte KfW, Credite Globale pentru Germania si Europa.

"Acordul semnat cu Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW) va duce, fara indoiala, la cresterea volumului de credite acordate de Raiffeisen Bank sectorului IMM, mai ales ca vom infiinta si 100 puncte de acordare a creditelor in zone rurale. Vom sprijini in acest fel IMM-urile din localitati mai mici care pana acum nu aveau sau accesau mai greu surse de finantare", a spus Razvan Munteanu, vicepresedintele Diviziei Retail a Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank are peste 110.000 clienti IMM, in timp ce volumul de credite acordate acestui segment a crescut cu peste 75 la suta la mijlocul anului 2005 (fata de 30 iunie 2004), iar depozitele au crescut cu peste 80 la suta, in aceeasi perioada.

Raiffeisen Bank este a treia banca din Romania dupa activele totale, care au depasit 2,57 miliarde de euro la sfirsitul lunii iunie 2005.

Banca a obtinut un profit net de 17,4 milioane euro in primele sase luni ale anului (conform IFRS), rezultat care este de patru ori mai mare fata de cel obtinut in primul semestru al anului 2004.

La 30 iunie 2005, banca avea peste 1,7 milioane de clienti de retail si peste 3.800 clienti corporatii mari si medii. Raiffeisen Bank are o retea de 210 unitati si peste 4.500 de angajati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri