Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a triplat numarul si valoarea garantiilor acordate in primele 10 luni ale anului 2009, fata de perioada similara a anului trecut, chiar cu asumare de riscuri sporite.
La nivel national, in primele 10 luni ale anului 2009, un numar de 5.750 IMM-uri care doreau un credit, fara a avea garantiile solicitate de banca, au beneficiat de garantii complementare din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si a filialelor sale din Focsani, Craiova si Sfantu Gheorghe, valoarea garantiilor acordate fiind de peste 1,618 miliarde lei. FNGCIMM avea, la inceputul lunii octombrie 2009, un portofoliu ce numara peste 5.600 de garantii acordate, cu un sold total de peste 1,585 miliarde lei.

In acelasi timp, cererile de plata pentru IMM-urile aflate in dificultate au crescut de peste 4 ori din punct de vedere numeric si de peste 11 ori din punct de vedere valoric, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumul garantiilor aprobate de Fond reprezinta un grad de satisfacere a solicitarilor de garantare de aproape 80%, diferenta fiind reprezentata de solicitari care nu au indeplinit conditiile de acordare.

De la infiintarea sa, FNGCIMM a garantat credite bancare in valoare de aproximativ 1,7 miliarde euro, pentru mai mult de 11.000 de IMM-uri, valoarea garantiilor acordate depasind 870 milioane euro. Fondul acorda garantii irevocabile, exprese si neconditionate in procent de pana la 80% pentru toate finantarile acordate IMM-urilor de cele mai importante 26 de banci comerciale partenere, inclusiv scrisori de garantie bancara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri