BRD-Groupe Societe Generale estimeaza o scadere cu 22% a cifrei de afaceri din operatiuni de factoring in acest an, la aproximativ 1,7 miliarde lei, fata de anul trecut, pe fondul mentinerii cotei de piata la 40%.
BRD avea la sfarsitul anului trecut o cota de piata de 40% pe segmentul de factoring.

Oficialii BRD precizeaza ca estimarea facuta se refera la operatiunile de factoring si nu include produse asimilate de alti jucatori din piata cu operatiunile de factoring, precum scontarile sau creditele cu cesiune de creanta, pe care banca le ofera prin servicii sau produse distincte.

"In 2009 am remarcat o schimbare in structura portofoliului de produse in sensul cresterii ponderii operatiunilor de factoring fara regres (operatiuni de factoring care includ serviciul de preluare a riscului de neplata de catre debitori), care reprezinta 64% din totalul portofoliui in prezent, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, cand ponderea lor era de 44%", a declarat directorul directiei Factoring din cadrul BRD, Mihaela Dimitriu.

Ea a adaugat ca evolutia demonstreaza "tendinta actuala a agentilor economici de a-si securiza mai bine portofoliul de creante", in conditiile unui an 2009 marcat de scaderea accentuata a vanzarilor agentilor economici si de cresterea numarului de zile de intarziere la plata si a numarului de falimente.

Asociatie de factoring, in 2010?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri