Numarul total de participanti atrasi de cele 13 fonduri de pensii facultative era de 183.819 la sfarsitul lui noiembrie, in crestere cu 2.775 fata de luna anterioara, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Activele fondurilor de pensii private au continuat sa creasca in noiembrie cu 6,4% pe pilonul II si respectiv 6,3% pe pilonul III comparativ cu luna precedenta.

Pe pilonul III al pensiilor facultative activele au sporit in noiembrie cu 6,3%, pana la 192,1 milioane de lei (44,95 mil. de euro).

In cadrul pilonului III, BCR Prudent este pe primul loc dupa numarul de clienti, cu 47.496 participanti, insa dupa active, liderul pietei este de asemenea ING Pensii cu fondul ING Optim, cu active nete de 53,5 milioane lei, urmat de BCR Prudent, care a ajuns la finalul lunii noiembrie la un activ net de 41,5 milioane lei.

Pensiile private obligatorii (pilonul II) au ajuns la active nete de 2,251 miliarde de lei (526,8 mil. de euro) la sfarsitul lunii noiembrie, in crestere cu 6,4% fata de octombrie. Cele 12 fonduri de pensii obligatorii de pe piata aveau, la sfarsitul lui noiembrie, 4,52 milioane de participanti de la care incasau contributii, cu 38.841 mai multi decat in octombrie.

Fondul administrat de ING Pensii este in continuare lider de piata cu peste o treime (39%) cota de piata pe pilonul II si active de 882,93 milioane de lei la finalul lui noiembrie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri