Dupa o perioada de acumulare de mai bine de o saptamana, jucatorii de la Bursa au fost mai temperati, ieri, in achizitionarea de titluri SIF. Ei asteapta anuntul privind ofertele financiare facute de cei doi competitori ramasi in cursa pentru cumpararea pachetului de 62% actiunile BCR scoase la vanzare de stat. S-a ajuns la o plafonare a preturilor actiunilor SIF, evolutie de altfel normala, dupa cresterile inregistrate in ultima perioada, pana la aflarea mai multor date privind pretul de vanzare a BCR, afirma Ioan Alexandru, analist la societatea de brokeraj Swiss Capital. Daca oferta de achizitionare a BCR va fi buna, este posibil ca actiunile SIF sa mai creasca, considera Valentin Ionescu, director de operatiuni la societatea de brokeraj Euro Invest Vision.

Indicele societatilor financiare, BET-FI, a inchis sesiunea la variatie usor negativa, de 0,05%. In timp ce actiunile SIF 5 Oltenia s-au mentinut la pretul

din sedinta precedenta, de 2,2300 lei/actiune, titlurile SIF 2 Moldova au mai castigat 0,2%, pana la 1,9600 lei/actiune. SIF 1 Banat-Crisana a prezentat, ieri, rezultatele financiare, care sunt bune, precizeaza Ioan Alexandru, fapt ce a urcat pretul unui titlu SIF 1 cu 0,5%, inchizand la 1,9200 lei. SIF 3 Transilvania, care isi prezinta astazi rezultatele financiare, a fost cea mai tranzactionata actiune, ieri, cu un volum de 4,3 milioane titluri transferate si un rulaj de 8 milioane lei. Pretul a coborat cu 0,5%, pana la 1,8600 lei/actiune. Un pachet de 235.000 actiuni SIF 3 au fost transferate pintr-o tranzactie speciala, la pretul de 1,8800 lei/actiune. Si SIF 4 Muntenia a facut obiectul unei tranzactii speciale, prin intermediul careia s-au transferat 303.500 de actiuni, la pretul de 1,4000 lei/actiune.

SIF-urile au influentat evolutia intregii piete, astfel ca BET si BET-C au inchis ziua, de asemenea, la variatii usor negative de 0,38%, respectiv 0,65%. Rezultatele financiare bune, prezentate ieri de Rompetrol Rafinare, a urcat cotatia acestui titlu cu 0,7%, pana la 0,1270 lei/actiune. Pe parcursul sesiunii bursiere, pretul unei actiuni RRC a depasit chiar pragul psihologic de 0,1300, ajungand la 0,1310 lei. Petrom si-a reluat scaderea. Ieri, pierderea a fost de 0,9%, pana la 0,4350 lei/actiune, fiind tranzactionat un volum ridicat, de 10,6 milioane titluri.

Actiunile Bancii Transilvania au consemnat o scadere nesemnificativa, de 0,8%, pana la 1,1800 lei/actiune, in timp ce actiunile BRD au pierdut 1,5%, inchizand la 13,0000 lei/actiune. Brokerii remarca ca BRD si-a stabilit un prag de evolutie intre 13,0000 si 13,3000 lei/actiune.

Valoarea totala a tranzactiilor efectuate ieri s-a ridicat la 49,7 milioane lei, echivalentul a 13,7 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri