Dexia isi pastreaza biroul din Bucuresti, care va deservi in continuare clientii existenti, in ciuda modificarii strategiei pentru Europa de Est a grupului, in sensul incetinirii activitatii.
"Au existat schimbari in privinta strategiei in Europa de Est, care au fost anuntate inca din ianuarie anul trecut, respectiv de incetinire a activitatii. Ca rezultat, noi nu am mai acordat niciun credit nou in 2009, insa au continuat sa fie trase sume din cele deja aprobate. Astfel, anul trecut, din contractele semnate, s-au tras circa 100 milioane euro", a declarat directorul comercial al Dexia Kommunalkredit Romania, Marian Sirbu, conform NewsIn.

Totodata, el a precizat ca, in total, creditele trase ajung in prezent la circa 720 milioane euro, iar totalul imprumuturilor aprobate de Dexia in Romania se ridica la 850 milioane euro.

"Birourile din Europa de Est vor continua sa functioneze. Este adevarat ca ne-am incetinit activitatea, insa pana la urma si celelalte banci au actionat similar", a adaugat Sirbu.

Ziarul belgian L'Echo a scris recent ca Dexia va vinde sau inchide filialele din sapte tari est-europene, printre care si Romania, dupa ce Moody's a pus presiune pe grupul financiar prin scaderea severa a ratingului atribuit Dexia Kommunalkredit Bank, informatie dezmintita ulterior de grup.
DKB este prezenta, in regiune, in Slovacia, Polonia, Cehia, Romania, Ungaria, Bulgaria si Croatia.

In Romania, Dexia Kommunalkredit Bank a deschis in iulie 2005 un birou, concentrat pe finantarea sectorului public. In anii trecuti, DKB s-a pozitionat ca lider pe piata creditelor pentru autoritatile publice locale din Romania.

In continuare, banca se va ocupa de o emisiune de obligatiuni pentru municipiul Iasi, dupa ce, in 2007, Dexia a acordat municipalitatii un credit-punte, cu posibilitatea de a achizitiona titlurile ulterior emise pentru acoperirea acestuia.

"Este vorba despre un produs combinat, a carui valoare totala este de 200 milioane lei. Initial, noi am acordat un credit-punte municipalitatii, in cadrul unei licitatii castigate de noi si BT Securities, urmand sa aranjam si emisiunea de obligatiuni impreuna cu ei. Structura produsului este aparte, in sensul ca, daca obligatiunile nu se vand pe piata deschisa, le cumparam noi. In decembrie am finalizat o procedura similara cu municipalitatea din Alba Iulia", a precizat directorul comercial al Dexia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri