Banca Comerciala Romana (BCR) va continua sa acorde credite pentru sutinerea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, in urma prelungirii, pana la finalul lui octombrie 2010, a facilitatii de finantare semnate cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare ce permite obtinerea unor fonduri nerambursabile in proportie de 20% cu sprijinul Uniunii Europele si al Ministerului Dezvoltarii Regionale si a Locuintei.
„Pe langa componenta nerambursabila de pana la 20% din valoarea proiectului, IMM-urile beneficiaza si de asistenta tehnica gratuita din partea consultantilor de proiect, inclusiv prin intocmirea documentatiei solicitate de BERD si verificarea implementarii investitiei. BCR acorda o atentie constanta finantarii intreprinderilor mici si mijlocii si este lider pe acest segment de piata, peste 40% din IMM-urile din Romania fiind clientii BCR”, a declarat Ramona Ivan (foto), director executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.

Beneficiarii acestor fonduri pot fi IMM-uri ce isi desfasoara activitatea in industrie, sectoarele prioritare fiind: mobila si prelucrarea lemnului; electronice, electrotehnice, IT; textile; industria alimentara; detergenti/cosmetice; piese de schimb/subcomponente.

Facilitatea BERD are ca scop finantarea proiectelor de investitii pentru imbunatatirea calitatii si eficientei productiei cu un impact direct sau indirect asupra protectiei mediului si a securitatii si sanantatii la locul de munca.

BCR a finantat deja peste 20 de proiecte de investitii care au ca scop preponderent retehnologizarea procesului de productie, modernizarea capacitatilor de productie si imbunatatirea conditiilor de munca.

De asemenea, Banca Comerciala Romana a contractat, la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, un imprumut in valoare de 75 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii ce va avea ca destinatie finantarea proiectelor intreprinderilor mici si mijlocii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri